
Ordre de les banderes y Reglament de l'ús de la bandera d'Espanya
Ordre de les banderes de diferents Estats a l'Estat espanyol. Ordre de les banderes dels Estats que pertanyen a la ONU. Reglament de l'ús de la bandera d'Espanya.
foto base amadalvarez - Wikipedia
Protocol Municipal: Ordre de les banderes y Reglament de l'ús de la bandera d'Espanya
Ordre de les banderes de diferents Estats a l'Estat espanyol
(Es col-loquen per ordre alfabètic del nom dels Estats, en l'idioma espanyol.)
Ordre de les banderes dels Estats que pertanyen a la ONU
Es col-loquen per ordre alfabètic en l'idioma anglès. Altres organismes internacionals ho fan en l'idioma oficial dels seus Estats respectius o segons el que estableixin les seves normatives.
Com a orientació, i per diferenciar la categoria de les banderes i facilitar-ne l'ordre, s'utilitza un criteri d'àmbit, tenint en compte el tractament d'igualtat dels Estats.
Les banderes, logotips o ensenyes d'empreses o institucions de caràcter privat es col-locaran al final de les banderes oficials o bé separades, en un lloc destacat a l'esquerra del grup de banderes oficials o banderes d'Espanya, segons l'acte.
Te puede interesar: Colocación de banderas. Uso internacional
La bandera olímpica, la utilització de la qual es reglamenta a la Carta Olímpica, deixarà d'onejar a la ciutat seu dels jocs olímpics un cop finalitzats aquests i fet el seu lliurament oficial a la seu de la propera olimpíada.
Això significa que a Barcelona, encara que hagi estat seu olímpica el 1992, un cop finalitzats el Jocs no podrà onejar més la bandera olímpica, tradicionalment coneguda com la dels cinc anells i propietat del COI.
Reglament de l'ús de la bandera d'Espanya
- Constitució espanyola de 27 de desembre de 1978.
- Reial decret 2749/1978 pel qual s'aprova la utilització de la bandera d'Espanya (B.O.E. de 25 de novembre de 1978).
- Reial decret 2335/1980, de 10 d'octubre, sobre l'ús de la bandera d'Espanya i d'altres banderes i ensenyes a bord (BOE de 31 d'octubre de 1980).
- Llei 79/1980, de 24 de desembre, sobre la fórmula de jurar bandera a Espanya (BOE de 6 de gener de 1981).
- Reial decret 7441/1981, de 27 de febrer, pel qual s'especifica la tècnica de colors de la bandera d'Espanya (BOE de 16 de maig de 1981).
- Llei 33/1981, de 5 d'octubre, sobre regulació de l'escut d'Espanya (BOE de 19 d'octubre de 1981).
- Llei 39/1981, de 28 d'octubre, sobre regulació de l'ús de la bandera d'Espanya, altres banderes i ensenyes (BOE de 12 de novembre de 1981).
- Reial decret 2964/1981, de 18 de desembre, sobre regulació de l'ús de l'escut d'Espanya (BOE de 19 de desembre de 1981).
Te puede interesar: El himno de Cataluña. Historia. Letra del Himno
- Reial decret 2267/1982, de setembre, sobre l'especificació tècnica dels colors de l'escut d'Espanya (BOE de 15 de setembre de 1982).
- Reial decret 834/1982, d'11 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament d'honors militars (BOE de 4 de maig de 1984).
Su opinión es importante.
Participe y aporte su visión sobre este artículo, o ayude a otros usuarios con su conocimiento.
-
Càrrecs polítics i els seus tractaments: tractaments de protocol: Alcalde, Conseller, Diputat...
-
Libros y documentos consultados para redactar y confeccionar el manual de Protocolo Municipal de Barcelona
-
L'alcalde acompanyarà les màximes autoritats al cotxe o al peu del recinte. Inauguració real o oficial. És habitual fer una tallada de cinta i/o descobriment d'una placa i/o un recorregut per les instal-lacions
-
L'alcalde i el regidor de l'àrea acompanyaran a la porta d'entrada els convidats. Arribada dels convidats. Salutacions. Col-locació dels assistents al voltant de la taula de signar o bé en cadires disposades en forma de teatre
-
Arribada dels convidats al lloc de l'acte. Salutacions amb les primeres autoritats. Recepció a la sala de plens o al despatx de l'alcalde
-
És un document protocol-lari i retòric que s'utilitza per a comunicacions interpersonals breus -com ara els agraïments, les felicitacions, etc.
-
Emissor: primera persona del singular (tractament preferent): us convoco, em plau, al meu despatx… Receptor: segona persona del plural: assistiu, us convoco, la vostra assistència...
-
La persona homenatjada i família més directa passen al despatx de l'alcalde per ser rebuts en privat L'alcalde acompanyarà la persona que rep l'homenatge a la porta d'entrada.
-
La presidència, les precedències i l'ordenació dels convidats. El cerimonial: usos i costums, ornamentació i elements de la simbologia
-
Des del moment en què un ajuntament decideix que un fet susceptible de ser comunicat es transformi en un acte, caldrà adaptar tots els elements de l'esdeveniment
-
Arribada dels convidats i lliurament d'un díptic explicatiu de l'obra. Salutacions. Col-locació de la presidència darrere la taula i prop del micròfon
-
És de vital importància que tots els implicats en l'organització coneguin la informació referent a cadascun dels concurrents a l'acte i la seva relació amb aquest per tal de coincidir a l'hora d'elaborar les precedències